Organisatie

Directeur
Dhr. Erik van der Vaart
evaart@vianovacollege.nl
 
Afdelingsleider
Mevr. Suzan Prins
Afdelingsleider leerjaar 1 en 2
sprins@vianovacollege.nl

Alle zijn te bereiken op 030-6702500.

 

Mentoren

De mentor heeft verschillende belangrijke taken in de school. Iedere leerling heeft minstens één mentor. Vaak zijn er twee mentoren. De mentor is er in de eerste plaats om uw kind te begeleiden op alles waar het op school tegenaan loopt. De mentor houdt bij hoe uw kind functioneert op school, praat daarover met uw kind en stuurt bij wanneer nodig. Zaken van onderwijsaard en ook meer persoonlijke zaken kan uw kind altijd bij de mentor kwijt. Dat betekent dat er in de loop van de tijd een vertrouwensrelatie moet ontstaan tussen uw kind en de mentor, waar uw kind veel voordeel van kan hebben. De mentor is ook de eerste persoon waar u als ouder bij terecht kunt. Het eerste contact gaat meestal via de mentor. U bent daarbij niet beperkt tot de officiële ouderavonden. U kunt altijd een gesprek aanvragen met de mentor van uw kind. Indien nodig zal de mentor ook contact zoeken met u, voor overleg, voor advies (wie kent uw kind tenslotte beter dan u) of bij problemen. Het is dus erg belangrijk dat de mentor van uw kind altijd weet waar u bereikbaar bent, telefonisch of per email. Verandert u van emailadres of telefoonnummer, laat de mentor het weten.

Via ons oudernieuwsbulletin en Magister worden de ouders op de hoogte gehouden van het nieuws vanuit de school, kan de absentie van hun kind gecheckt worden. Mentoren zijn bereikbaar via de email of telefonisch (na 15.15 uur) en zijn tot 16.30 uur op school aanwezig.

Alle mentoren zijn ook via de e-mail bereikbaar. Kijk achterin de schoolgids voor het emailadres van de mentor die u zoekt.