LOOT-leerling Rysan Mariën wacht lange revalidatie na ongeluk

Rysan Mariën Via Nova College Utrecht LOOT Top sport

LOOT-leerling Rysan Mariën wacht lange revalidatie na ongeluk

Rysan Mariën is dit jaar nieuw op het Via Nova College. De reden dat hij gekozen heeft voor onze school is vanwege onze LOOT-faciliteiten. Rysan is namelijk topsporter met een LOOT-status skateboarden.

Al op vroege leeftijd werd duidelijk dat Rysan erg goed was in sporten. In bijna alles wat hij deed was hij de beste, tot grote frustratie van zijn tegenstanders. Twee sporten interesseerde Rysan het meest: Karten en skateboarden. Waar Rysan bij het karten al op jonge leeftijd Nederlands Kampioen wordt, is het toch het skateboarden wat hij het liefste doet. Jaren later is Rysan zo goed geworden in skateboarden, dat hij al over de hele wereld naam heeft gemaakt. Sterker nog, de beste skaters ter aarde praten over hem! Een betere compliment kun je niet krijgen. Als kers op de taart is Rysan ook nog eens opgenomen in de Olympische Ploeg voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Nu al een geweldige prestatie!

Aan het begin van dit schooljaar sloeg het noodlot toe. Onderweg naar huis word Rysan met scooter en al geschept door een auto. In het ziekenhuis krijgt Rysan te horen wat hij liever niet zou willen horen: botbreuken in beide knieën, (in)gescheurde kniebanden, letsel in rug, nek en elleboog. De droom op iets moois op de Olympische spelen is nu ineens heel ver weg. Rysan is op dit moment aan het revalideren van de eerste operatie aan de knie, waarna een tweede operatie zal volgen.

De sportieve toekomst van Rysan is op dit moment erg onzeker, maar zijn wil om te winnen is erg groot. Het Via Nova College zal Rysan dan ook ondersteunen daar waar het kan, wat ook wij willen kunnen zeggen dat er een Via Nova-leerling op de Olympische Spelen is geweest