Feest van de Techniek

De 4e editie van het Feest van de Techniek was van 6 tot 10 november. Het Vhttps://www.vianovacollege.nl/fotoalbum/feest-van-de-techniek-vrijdag-10-11-2017NC is op 10 november op bezoek geweest.  Op deze dag  hebben onze leerlingen op een uitdagende manier kennis met techniek. Het programma bestond uit leuke workshops (doe-opdrachten en experimenten).

Over het Feest van de Techniek
Het Feest van de Techniek is bedoeld om techniekonderwijs in de stadsregio Utrecht te stimuleren en tegelijkertijd de verbinding tussen (vmbo-)scholen en het bedrijfsleven te verstevigen. Deze kennismaking met techniek helpt leerlingen op positieve wijze na te denken over hun profielkeuze en een technische (vervolg)opleiding. Hiervoor hebben het ROC Midden Nederland, Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatie Bedrijf, Installatiewerk Midden Nederland, Gemeente Utrecht, Economic Board Utrecht en Industrievereniging Lage Weide de handen ineengeslagen.

Kijkje in de keuken
Industrieterrein Lage Weide is deze week het toneel van het Feest van de Techniek. Bedrijven zoals Ziggo, Eneco, Hema, Strukton, van Heezik, UW, Oskam en Stamhuis geven een kijkje in hun keuken om scholieren enthousiast te maken een technische (vervolg)opleiding te kiezen

BEKIJK HIER ALLE FOTO'S