Nieuwe LOOT leerlingen 2016-2017

 

Nieuwe LOOT-leerlingen

Het Via Nova College heeft sinds dit schooljaar vijf nieuwe LOOT-leerlingen in de gelederen. Wij heten Melissa Peperkamp, Allal ben Gharda, Jasper Bleijerveld, Kaya Lekatompessij en Edgar Kamuainja van harte welkom.

Even voorstellen:

Melissa Peperkamp (snowboarden)

Melissa is al op jonge leeftijd begonnen met snowboarden, waarna al heel snel bleek dat zij meer was dan gewoon een talent.

Met veel energie en passie snowboardt deze jonge dame haarzelf naar de top. Melissa heeft ondanks haar jonge leeftijd al meerdere prijzen gewonnen op NK’s snowboardcross, Big Air, Halfpipe en Slopestyle.

Ondanks dat Melissa zeer veelzijdig is (zelfs op het water met wakeboarden), heeft zij een sterke voorkeur voor het Snowboardcross.

Melissa maakt als deel uit van het Dutch SBX Team, maar heeft de ambitie uitgesproken graag deel te willen uitmaken van het Nationale Rookie Team.

Het Via Nova College wenst Melissa heel veel succes!

Allal ben Gharda (voetbal)

Allal begon op jongen leeftijd al met voetbal. Zijn eerste wedstrijden speelde hij voor voetbalvereniging Altius uit Hilversum. Hier werd al heel snel duidelijk dat Allal veel beter was dan zijn teamgenoten en dat bleef

niet onopgemerkt.

Allal speelde zo goed dat FC Utrecht interesse kreeg in deze behendige aanvaller. In het seizoen 2015/2016 speelde Allal op het hoogste niveau bij FC Utrecht o12.

Afgelopen zomer heeft Allal de overstap naar Alphense Boys gemaakt, één van de weinige amateurclubs in Nederland waar alle eerste jeugdteams op landelijk niveau spelen.

Uiteindelijk wil Allal het liefst wat bijna alle jongens willen: profvoetballer worden

Het Via Nova College wenst Allal heel veel succes!

Edgar Kamuainja (voetbal)

Edgar merkte op jonge leeftijd als één ding: goed zijn in voetbal. Zijn eerste wedstrijden voetbalde Edgar bij amateurvereniging Zeelandia uit Middelburg. Edgar was vanaf het eerste moment al beter dan zijn teamgenoten.

Een verhuizing naar de Randstad, Utrecht, bracht hem aan het voetballen bij DHSC. Ook hier bleek dat Edgar een echt talent had voor het voetbal. Een stap hoger bleek een logische keuze. De nieuwe werkgever van Edgar werd Elinkwijk, een club die geroemd is om zijn goede jeugdafdeling (alle eerste teams spelen op landelijke divisieniveau).

Vorig jaar speelde Edgar met Elinkwijk o15 een sterk seizoen, dat uiteindelijk als 3e in de competitie eindigde. Edgar speelde zo sterk dat zowel PEC Zwolle als Almere City FC hem opmerkte. Uiteindelijk werd Almere City FC de gelukkige club.

Het Via Nova College wenst Edgar heel veel succes!

Kaya Lekatompessij (basketbal) en Jasper Bleijerveld (basketbal)

 

     

Het Via Nova College geeft al jaren begeleiding aan talentvolle basketballers. Sinds dit schooljaar zijn wij dan ook weer twee basketbal-toppers rijker, namelijk Kaya Lekatompessij en Jasper Bleijerveld

Kaya en Jasper spelen samen bij UBALL u14 op het hoogste niveau van Nederland. Jasper heeft binnen dit team een rol als guard gekregen, terwijl Kaya zich vooral als pointguard mag laten gelden.

Ondanks dat beide heren nog klein van stuk zijn, zijn het op de trainingen en (vooral) tijdens wedstrijden echte mannen. Hetgeen wat UBALL spelers op jonge leeftijd al aanleert (onbaatzuchtigheid, stoïcijns meebewegen, mentale hardheid en eigen verantwoordelijk), wordt door zowel Jasper als Kaya ook op het Via Nova College uitgedragen.

Na het Via Nova College wil Jasper graag een technische weg inslaan en gaat Kaya kijken of fysiotherapeut is voor hem is. Maar één ding willen ze eigenlijk allebei: Basketballen in de NBA!

Het Via Nova College wenst Kaya en Jasper heel veel succes!