Bezoek aan Hongarije 2017

In oktober vertrokken twee docenten en vier leerlingen naar Hongarije voor een verblijf van acht dagen. Na een goede vlucht werden we opgehaald bij het vliegveld van Boedapest, om vervolgens in Dunaharaszti aan te komen.
De leerlingen werden door hun gastgezin opgehaald bij het hotel. De zaterdagavond en zondag brachten zij door bij de gastgezinnen. Van wat wij op maandag terug hoorden, hadden zij een geweldig weekend. De een bracht een bezoek aan het Balatonmeer, de ander ging karten en weer een ander ging op pad om Boedapest te verkennen. Ook waren er continue geluiden over hoe goed onze leerlingen verzorgd werden, en dat de gastgezinnen zo vriendelijk waren. Fijn om dat terug te horen voor ons als begeleiders.
Op maandag volgenden de leerlingen verschillende lessen, op dinsdag werd Boedapest verkend, op woensdag waren er ’s morgens weer workshops en hadden de leerlingen ’s middags vrij of, donderdag bezochten we de Donauknie en een stadje vlakbij Boedpast, vrijdag een typisch Hongaarse paardenshow en afscheidsfeest in de avond. Zaterdag volgde het echte afscheid. Dat ging gepaard met heel wat tranen. In één week zijn de leerlingen heel hecht geworden, en wilden eigenlijk niet meer naar huis.